Studiebesök i Borlänge

I december besökte Håkan och Anki Larsson Borlänge CC och deras relativt nybyggda curlinghall. BCC hade sedan 1966 spelat i en tvåbanorshall som med åren blivit ganska sliten och det var svårt att få isen att hålla någon längre tid. Marken under isen satte sig ofta vid temperaturomslag, med lutande banor som följd.

Inför valet att rusta upp eller bygga nytt valdes sommaren 2006 att riva gamla hallen och bygga en ny fyrabanorshall på samma ställe som den gamla. Mycket av arbetet utfördes av medlemmarna i BCC. Här kan nämnas rivning av gamla hallen, installation av ventilation, inredning och målning.

Borlänge

Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:23 Skribent: Ann-Christine Larsson

Curling
I Vänersborg har det spelats curling sedan 1966.
En stenkul sport med gamla anor och där dragningar och utslagningar tillhör finesserna. I curling kan du få vara med i en match redan första gången du prövar på men det tar många år att bli en mästare.

195pxl_facebook

Följ Svenska Curlingförbundet på facebook

Följ curlingklubben på Instagram:

Postadress:
CK Vänersborg - Curling