Hoppa till sidans innehåll

Vänersborgs idrottsföreningar slår sig samman!

21 MAJ 2020 11:02
Curlingklubben har under många år arbetat för att få till en egen hall. Tyvärr så har vi inte lyckats med detta och många som har drivit frågan har tyvärr börjat ledsna. Man har upplevt att det saknas tillräckligt intresse och engagemang hos kommunen
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2020 11:02

Nu har det visat sig att många föreningar i Vänersborg har samma erfarenheter som vi när det gäller kontakten med Vänersborgs kommun. Golfklubben har tagit på sig att samla ett antal föreningar och har skrivit två brev med 14 föreningars underskrift med uppmaning till en dialog med kommunen.

I tisdags samlade föreningarna till ett första möte på initiativ av golfklubben där man önskade diskutera en fortsättning. Benny Augustsson, Kommunstyrelsens ordförande var på plats och inledde med att ge föreningarna en bild utav hur de ser på saken. Bennys förklaring bekräftar bara bilden av en massa bortförklaringar. Det finns ingen struktur i organisationen som hanterar frågor från idrottsrörelsen.

Under mötets gång fick vi en presentation om hur Trollhättans kommun arbetar gentemot föreningslivet. Det skapades även en intressegrupp som är tänkt att vara framtidens språkrör gentemot kommunen. Det diskuterades även om att bjuda in fler föreningar än de 14 som har redan skrivit under de två första breven samt hur vi ska gå vidare.

För er information finner ni nedan de 2 breven som har gått till kommunstyrelsen samt ett brev som Curlingklubben har skickat till samma adress. Ett svar från Moderaterna redovisas också!

Öppet brev till kommunstyrelsen.pdf

Curlingklubbens skrivelse till kommunen.pdf

Öppet brev till kommunstyrelsen nr 2.pdf

Svar från Moderaterna.pdf

 

 

Skribent: Peter Lindgren
Epost: Adressen Gömd

Curling
I Vänersborg har det spelats curling sedan 1966.
En stenkul sport med gamla anor och där dragningar och utslagningar tillhör finesserna. I curling kan du få vara med i en match redan första gången du prövar på men det tar många år att bli en mästare.

 

195pxl_facebook

Följ Svenska Curlingförbundet på facebook

Följ curlingklubben på Instagram:

Postadress:
CK Vänersborg - Curling
Jan Olsson, Bergstigen 1A
46832 Vargön

Besöksadress:
Ishallen, Sportcentrum, Brättevägen 15
46235 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0737631733, 0707363587
E-post: This is a mailto link

Se all info