Hoppa till sidans innehåll

Spelregler


Spelet - nationella regler

Vi spelar i mixade lag. Ett lag består av fyra personer och minst en person från det motsatta könet måste ingå i laget. En match pågår under åtta omgångar och varje lag har 68 minuter på sig att spela. Under en match får vi ta en time-out på 60 sekunder.

Eftersom rullstolscurlare inte sopar stenarna måste vi vara exakta i riktning och i fart för att en sten ska bli bra. När vi spelar en sten står vi still på isen och drar iväg stenen med en "stick". Det är som en lång pinne med ett fäste nertill som läggs över handtaget på stenen. På så sätt får vi bättre hävstång när vi drar iväg stenen, och när man inte behöver ta i allt vad man kan blir även riktingen följaktligen bättre.

För att tävla i rullstolscurling måste man ha en funktionsnedsättning som medför att man använder rullstol dagligen. Tveka inte att prova på denna Paralympiska gren.

Uppdaterad: 04 MAJ 2010 20:46 Skribent: Ann-Christine Larsson

Curling
I Vänersborg har det spelats curling sedan 1966.
En stenkul sport med gamla anor och där dragningar och utslagningar tillhör finesserna. I curling kan du få vara med i en match redan första gången du prövar på men det tar många år att bli en mästare.

 

195pxl_facebook

Följ Svenska Curlingförbundet på facebook

Följ curlingklubben på Instagram:

Postadress:
CK Vänersborg - Curling
Jan Olsson, Bergstigen 1A
46832 Vargön

Besöksadress:
Ishallen, Sportcentrum, Brättevägen 15
46235 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0737631733, 0707363587
E-post: mikael.bjorsell@spec...

Se all info